Translate

Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 21., szerda

Sárvár

Sárvár nem csupán a nevezetességként számon tartott Nádasdy-vár , az arborétum, a termál fürdő, és a hangulatos belváros miatt lehet jó úti cél, hanem a csendessége, és összességében a város hangulata miatt is.

Ottjártamkor lázas munka folyt a járda- és térburkolatok szebbé tételéért, ami azóta biztosan be is fejeződött. Igazából csupán ez az apróság volt "zavaró" tényező, mindezt kárpótolta a nyugalom, a szívélyesség, és a kisvárosias lelassult tempó.

Kisvárosi jellegéből adódóan itt is minden bejárható gyalog. Mindaz, ami ami egy pár napos ottlétbe belefér, megtekinthető. Többnyire már felújították a régi épületeket, az összhatás jóra sikeredett. 

 Kellemes csak úgy, céltalanul sétálgatni, leülni a parkokba, a térre, elnyalni egy fagyit, kávézni, vagy csupán nézelődni.
 

Az ismert vár berendezése a Nádasdy vagyon rekvirálása miatt "csak" korhű berendezési tárgyakkal felszerelt, de így is mutatós. Ezen túl még többféle kiállítás megtekinthető.

 



Különleges az is, hogy az arborétum gyakorlatilag a város központjában található.Mivel tavasszal jártam ott, élvezhettem a színpompás virágokat, jól eső érzés volt sétálgatni az árnyas fák alatt, szemlélni a tavakat. 

Máshol talán nem létező lehetőség, hogy két szálláshelyről is közvetlen bejárás van az arborétumba. A városi séta után felüdülésként is betérhetünk ide, elmúlik a fáradtság.


Nem túl messzi a központhoz található a termálfürdő. Számtalan belső és külső, termál és hideg vizes medencével rendelkezik a  felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A külső medencék egy része speciálisan a gyerkőcöknek készült, színes figurákkal, csúszdával, kalóz hajóval. A zárt rész egyik fele is gyerekeket szolgálja, a picurok pancsolójától a tizenévesek csúszdájáig. Aki szeretne úszni, még ehhez is talál medencét.



A számtalan szálláshely közül (magánlakástól a négycsillagos szállodáig) a Park Inn hotelről számolhatok be, mivel volt szerencsém ott lakni. Különleges a képen is látható színvilág alkalmazása a belső térben, a minimalista stílusú berendezési tárgyakhoz nagyon passzol.

Óriási előny a többi szálláshellyel szemben a közvetlen átjárási lehetőség a fürdőbe. Az emberfia felkapja a köpenyt, és átsétál a meleg vízbe, így télen is kiváló hely a gondtalan kikapcsolódásra.

A strand túloldalán, a valamikori Nádasdy birtok intézőjének házában finomat ehetsz a Vadkert fogadóban, próbáld ki!

Nem messzi szállodától található egy tórendszer, hangulatos szigetecskékkel, hidakkal, szemet gyönyörködtető növény és állatvilággal. Ez is megér egy sétát.

Mindent összevetve kikapcsolódásra, pihenésre, felüdülésre kiváló hely Sárvár, ajánlom mindenkinek!


További képeket itt találsz: Sárvár , Sárvári arborétum , Termálfürdő + Park Inn Hotel + Vadkert fogadó .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése