Translate

Keresés ebben a blogban

2012. május 8., kedd

Wekerletelep - Kós Károly tér

Most nem egy város, vagy tájegység bemutatásába kezdek bele, hanem Budapest egy gyöngyszemére szeretném mindenki figyelmét felhívni.
Igazából bárkinek ajánlom pihenésre, kikapcsolódásra, de legfőképpen kis gyermekes családoknak, a picurok energiájának hasznos lekötésére, sokféle készség fejlesztésére. Ez pedig nem más - a címből azért kitalálható- mint az egyébként is mutatós Wekerletelep főtere, a Kós Károly tér, az ott található számtalan nézni, kipróbálni valóval.


A teret övező utca elég nagy területet ölel be, ráadásul ez a park körbe is van kerítve, így a gyermekek nyugodtan rohangászhatnak a baleset veszélye nélkül. Körbe sétálva érdekesebbnél érdekesebb épületeket láthatsz. Itt található egy szép templom is, valamint az egyik sarkon fellelhető könyvtár mellé kiraktak egy bodegát, ahonnan szabadon elviheted a téged esetleg érdeklő könyvet, és várnak is ide általad meguntat.
Csak gratulálni tudok mindazoknak, akik lelkesen megőrzik a telep hangulatát, állagát, sőt ilyen fejlesztésekbe is belefogtak!


Szerencsére nem zsúfolták tele a parkot. Középtájt egy míves szökőkút gyönyörködteti a szemet, ad lehetőséget a kicsiknek pancsolásra. Mellette található Wekerle Sándor szobra, a közelében Kós Károlyé. Van még egy szép óra, szélharang, csobogók, ivókutak, pavilon, székek, asztalok, padok, és mindezek szépen füvesített részeken, virágokkal övezve. Van itt WC is, bár ennek a tisztasága azért nem tökéletes, de használható.


Két különálló területen is berendeztek játszóteret számtalan jól megszerkesztett, jól kivitelezett, biztonságos játékkal, a hagyományosoktól az érdekes megoldásokig. Erről nem is írok többet, meg kell nézni. Persze találsz homokozót, a nagyobbaknak "dühöngőt" is.
Az unokámnak a különféle mászókák tetszettek a legjobban, ezeket próbálta ki a legtöbbször.


Persze azért vannak nagyobbacskáknak szánt ügyességi játékok is, de ezeket is nyugodtan ki lehet próbálni, egyáltalán nem veszélyesek, persze a szülői felügyelet azért elengedhetetlen.


Ja, persze fára is lehet mászni, amire egyre kevesebb lehetőség van egy városon belül.


Mi nagyon jól éreztük ott magunkat.
Szóval irány a Wekerletelep, irány a Kós Károly tér!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése