Translate

Keresés ebben a blogban

2014. december 10., szerda

Adventi hangulatképek a Szent István Bazilikánál (2014)

 Mostanában olvastam egy blog bejegyzést ami a Bazilika előtti téren kialakított adventi vásárról szólt, mégpedig dicsérő szavakkal. Ezért úgy gondoltam, nekem is meg kell néznem, és valóban igazat szólt.

A tér közepén egy korcsolya pályát alakítottak ki, amit körülvesznek a  javarészt karácsonyi hangulat kellékeit árusító bódék ízléses, minőségi portékákkal.


Természetesen nem hiányozhatnak a betlehemi jászolt megörökítő figurák hagyományos és újszerű formákban.
Van persze mindenféle kézműves étek, figura, enni és innivaló, ki mit kíván.


Vannak még sütemények és másféle édességek is nagyon szépen elkészítve, tálalva. Nem lehet ellenállni nekik.
A kézműves csokoládé szeletek már-már művészi alkotások.
A marcipán desszertek választéka lenyűgöző, a legkülönösebb ízesítésekből válogathatsz kedved szerint.A sütemények közül egy "gyöngyszem", egy csoda, amit eddig még nem ettem, de első harapásra lenyűgözött, mégpedig egy házi recept alapján készült flódni.

Elmesélni reménytelen, ki kell próbálni.


Nem hiányozhat sem ízében, sem illatában a sült gesztenye, a forralt bor. Mindezek egy másik érzékszervedre hatva emelik a hangulatot, igen jó hatásfokkal.Végül, de nem utolsó sorban a - talán óránként megismételt - Bazilika homlokzatára kivetített fényjáték zene kíséretében. Nagyon jól használták ki a "vetítő vásznat", remek látvány.


Még egy utolsó javaslat, ajánlás.
Ha van annyi időd, hogy az óránként közlekedő fényvillamost elkaphatod, nagyon megéri a várakozást, még ha nem is utazol vele. Az egész kettes vonalán számtalan ember fotózta le, mosolyt csalt az arcokra.