Translate

Keresés ebben a blogban

2017. március 20., hétfő

Gyopárosfürdői emlék

Gyopárosfürdő egy üdülőövezet, Orosházához tartozik. Legkönnyebben az oda vezető Szentesi útról érhető el.

A három tavacskából álló terület - egy kis képzavarral élve - a nyugalom szigete. Lehet itt sétálgatni, futni a tó körül, horgászni a tóban, csak úgy nézelődni, mártózni a termálvízben, ücsörögni a sószobában, kényeztető masszázsban részesülni, pancsolni az élményfürdőben, vagy egyszerüen punnyadni, élvezni a semmittevést.

Azért, hogy ezeken kívül másra ne legyen gondod, számtalan szálláslehetőség közül választhatsz.
Két szálloda közvetlen összeköttetéssel bír a Gyopáros Gyógy, Park- és Élményfürdővel. Ezek közül a Hotel Corvus Aqua szállodában szálltunk meg, ami színvonalasan berendezett, szívélyes személyzettel biztosítja a zavarmentes nyugalmat. Konyhája kiváló, kezdve a különleges előételektől a helyben készült, ízletes, megítélésem szerint adalékmentes desszertekig. Bár nem olcsó, de nem is vészesen drága (csomagajánlattal kiváló árért szállhatsz meg), viszont a minőséget meg kell fizetni, különben nem lenne fenntartható.

A hotel fenállásának tizedik évét ünnepelte, ami egyben azt is bizonyítja, hogy tartós ottlétre rendezkedtek be. A folyamatos odafigyelés egyik jele az éppen most folyó terasz felújítás, ami az eddig is kellemes helyett még jobbá teszi. Ha ajánlhatom, akkor a kellemes időtöltés érdekében feltétlenül tóra néző szobát keress, azok közül is a superior kétágyas szobát. Az erkélyről gyönyörű kilátás nyílik a tóra, a fürdőre, a szoba kellően tágas, hatalmas fürdőszobával, elégséges pakolási lehetőséggel, nagyon kényelmes ággyal.


A már említett, zárt folyósós összeköttetés a fürdővel lehetővé teszi, hogy fürdőköpenyben sétálj át a nagyjából 100 méterre lévő központi épületbe.
Ott választhatsz a belső, külső termálvizes medencék közül, a sószoba is ott található, igénybe vehetsz masszázst és más, egészségügyi szolgáltatást, még egy kisebb séta után pedig eléred az élményfürdőt. Nyáron a szabadtéri medencék is a szórakozást, kikapcsolódást szolgálják, most csak egyik kültéri, melegvizes medence üzemelt.


A strand területén található az egykori víztorony, ami most kilátóként működik, látványa uralja a teret, mintegy Gyopárosfürdő szimbóluma. Sajnos még zárva volt, gondolom a nyári szezon alatt látogatható szabadon.


Ezért, de a strandon kialakított plázs, meg persze a zöldellő táj, nádas miatt feltétlenül el kell ide látogatni nyáron is.
Mindenféleképpen tölts el itt pár napot, azután úgyis "megfertőz" a környezet, mindenféleképpen beleszeretsz ebbe a csodálatos helybe!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése