Translate

Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 17., vasárnap

Tatai (Öreg)-tó, a vár, és a hotel

A tatai Öreg-tavat körülölelő sétány, illetve közvetlen környéke számtalan látnivalót kínál, lehetőséget ad a kikapcsolódásra. Ha csak sétálgatsz, nézelődsz, időnként megpihensz a padok egyikén, máris frissült erővel folytathatod utadat.



A belvárosból a tó felé tartva megcsodálhatod az egyetlen szög nélkül összeállított haranglábat, a kapucinus templomot, és jó pár valamikori vízi malmot, amik egy része manapság már más funkciót tölt be, illetve felújításra, hasznosításra vár.





Akár a Tóparti Halászcsárdától indulsz a Lovarda felé, vagy vissza, mindig láthatod a várat, minden szögből más-más képét mutatja az őt körül vevő növények függvényében.





A várat (is) szépen rendbehozták, mind kívülről, mind belülről mutatós. Érdemes megnézni a tó felöl, körbe járni, de megkerülve a hídon is megközelíteni.




Egyedül a kiállításokkal, azok tartalmával nem voltam megelégedve. A kőtár még rendben van, de a termekben az volt az érzésem, hogy mindegy mivel, csak töltsék ki. Egy ilyen patinás hely ettől értékesebb kiállítást is megérdemelne.




A várból a romokat szemlélve sejtésed lehet az építmény valamikori méretére, a várfalról letekintve pedig a várárokról kapsz képet, illetve távolabbról megszemlélheted a híres platánt, mellette a nevét viselő éttermet, illetve vendégházat.



Most pedig néhány szó a szállásról, Magyarország legrégebben működő szállodájáról (eredetileg persze vendégfogadó volt az eredeti épület), a Kristály Imperial 
Hotelről.

Azon túl, hogy a felújítás során megőrizték a patinás jellegét - visszatükröződik az elegancia a terekben, a szobákban, óriási előnye a központi elhelyezkedése.


A folyósók gyönyörűek, a szobák számozása eredeti, különösen impozáns a szobaszámok felé elhelyezett egy-egy szál vörös rózsa.

Minden fordulóban találsz valamilyen díszítést, installációt, minden sarkot egyedien, ízlésesen berendeztek. A falakon található képek bemutatják Tata múlbéli emlékeit képeslap másolatokkal, fényképekkel, grafikákkal. Már ezek felfedezésével, szemlélésével is órákat eltölthetsz.

A wellness részleg természetesen új a régi épületrészben.

Megtalálsz itt mindent, ami ehhez a fogalomhoz kötődik: gőzkabin, hagyományos (finn), és infra szauna, tepidárium (aromaterápiával és padlófűtéssel ellátott regeneráló helyiség), sókamra, jacuzzi, valamint pici, de elégséges úszómedence, időnként ellenáramos vízzel.

Kellemes ágyak biztosítják a megfáradt testnek a pihenést.



Minden részletében ízlésesen berendezett része ez is a szállodának, a nyitva tartási időben itt biztosan nem fogsz unatkozni a már felsorolt számtalan lehetőséget kihasználva.
Nem is beszélve arról, hogy a jacuzziban és az úszómedencében bármennyi időt eltölthetsz passzívan és aktívan is.

Elovashatod még az előző, Tatáról szóló bejegyzésemet, illetve folyt. köv.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése