2018. augusztus 26., vasárnap

Szentendrei-sziget - Kisoroszi szigetcsúcs

A Szentendrei-sziget északi csücskén, a Kisoroszi szigetcsúcson jártunk akkor, amikor a Duna vízállása igen csekély volt, így amit most írok, az a meleg, napsütés és alacsony dunai vízállás paraméterekkel értendők.

Kisoroszit elhagyva észak felé elérkezel az egyetlen fizetős helyre, persze ha kocsival mentél, ez pedig a parkolóig vezető földút bejárata, ahol a parkolásért kell fizetned. Figyelembe véve, hogy a 2000 forint felét leeheted egy kupon ellenében a Rácz Kertben, ahol egyáltalán ennivalóhoz juthatsz, nem olyan vészes ez egy napra.

A földút szárazságban igen poros, a parkoló is inkább egy tisztás, túl sok energiát nem fordítottak arra, hogy már az elején lenyűgözzenek.
Onnan gyalog keresheted meg a számodra kedvező, neked tetsző partszakaszt, szerintem biztosan találsz, ahogy írtam, alacsony vízállásnál bárhol.



Elég hely van a lepakolásra, a vízbe jó darabon besétálhatsz, és ami a legfontosabb, unokáimnak biztosan az volt, kagylóhéjat gyűjthetsz de rengeteget. Azt nem tudom, ha a víz nincs ennyire visszahúzódva, akkor milyen a helyzet, de akár a vízből is begyűjtheted a kincseket.


Ami még a felhőtlen szabadságon túl rendelkezésedre áll, az ivóvíz és szépen rendben tartott illemhelyek, ez mindenféleképpen pozitívum.

Keresd fel valamelyik partszakaszt, élvezd a szabadságot, a természetet, biztosan felüdülsz, meglátod, megéri.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése