2015. március 22., vasárnap

Csepel, a megújult Szent Imre tér a játszótérrel

Csepelen, a Szent Imre téren már szépen látszanak a megújulás jelei. Bár a természet még csak ébredezik, de ami eddig is látható, az biztató.


A park jelentős részét felújították, a járdákat újra kövezték, újabb növényszigeteket alakítottak ki, ültettek be virágzó és zöldellő növényekkel.


Egyes műemlékek, mint a Nepomuki Szent Jánosé, szerintem jobban is érvényesülnek, a kulturált környezetben szebbé váltak a többiek is.




Kialakítottak újabb közösségi tereket is a régen is volt sakkozók kedvencén túl. Egyelőre még nem látszik, mi volt velük a tervezők szándéka, de gondolom, a jó idő beköszöntével a teret látogatók majd belakják.






Természetesen a korábban már meglévő műalkotásokat is megszemlélheted, így az országalmát, országzászlót, számtalan szobrot, emlékművet.
Elhelyezésükben túl nagy koncepció nem vélhető fel, de önmagukban mind szépek, mutatósak.







Most pedig a lényeg, ami miatt minderről írni szerettem volna, az a játszótér. Eltekintve attól, hogy a mostanság divatosan emlegetett uniós normák szerint készültek, valóban mind biztonságos, szép, némelyik még kreatív is.



Van itt újszerűen kigondolt ugráló, ami egyben mászókaként is funkcionál, számtalan forgó, billegő alkalmatosság, és természetesen csúszda is, amihez feljutni plusz erőfeszítést igényel, ami nem utolsó szempont az örökmozgók "kifárasztási stratégiájában".


Ami különösen megragadott, egy klasszikus távbeszélő. Nagy volt a népszerűsége, amikor valaki felfedezte, mire is szolgálhat az a lefelé fordított tölcsér. 


Szerintem az egyik legnépszerűbb eleme lesz a játszótérnek.



Amennyiben Csepelen jársz, keresd fel a teret, ha mindezt kis gyermekekkel teszed, akkor gondtalan órákat tölthetsz el itt, a játékok biztonságosan lekötik őket, neked csak nézelődnöd, pihenned kell.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése