2019. augusztus 4., vasárnap

Harkány - Siklós

Harkány? Nem is tudom. Végül is vannak jó szállások, jó éttermek, cukrászdák, fagyizók, jó strand, ami termál, de mégis.

Amit biztosan tudok ajánlani, az a Hotel Korona, egy Bauhaus-stílusu épület, ráadásul majdnem szemben a strand bejáratával. A személyzet szívélyes, kedves, segítőkész, a tisztasággal kapcsolatban semmi kifogás, csupán itt-ott kellene egy kis hibajavítás, de ez nem túl zavaró. Ha javasolhatom, akkor a félköríves balkonnal rendelkező szobát válszd. Egyrészt a szoba is hatalmas, nem beszélve a fedett erkélyről.

Ja, egy zavaró tényező volt, mégpedig a szomszédos Baranya Hotel, azaz pontosabba az ott tartott DJ este 8 és 10 között. Nem hiszem, hogy mindenki élvezetére szolgált az ingyen zene.

Étterem közül a Hellast próbáltuk ki, le a kalappal előttük. Finom étkek, gyors kiszolgálás, bőséges adagok.
Ha fagyizni szeretnél, akkor a Ciao-Ciao cukrászda nagy és kiváló választékát ajánlom. Egy adag fagyi legalább kettő, ha nem három gombócnak felel meg, igen kedvező áron. Az ízek fenségesek.


A stranddal kapcsolatban sem lehet kifogás. Hatalmas területen nagy vízfelület, számtalan medence (amik közül pár akkor épp felújításon esett át - szezonban...), izgalmas csúszdák (nincs külön díj értük), széles választék az étkezéshez, árnyas helyek. Gond, hogy a fedett termálért külön kell fizetni az egyébként sem olcsó belépőn felül.






Magában a városban túl sok látnivaló nincs a két templomon túl. Az egyik tornya vadiúj, szépen csillogott a napban, a másik falára festett stációk érdekesek. A közparkot éppe

n felújították...
Ja, a hét minden napján fizetős a parkolás és mindenhol, legyél körültekintő!




Szóval úgy tűnik, minden megvan, ami a nyaraláshoz kell, mégsem éreztem, hogy kompakt lenne...



Talán azért, mert közben kétszer is felkerestük a közeli Siklóst (nincs tíz percre az említett szállodától).

Siklós (!) egyértelmüen lenyűgözött. A város központi része tipp-topp, nem beszélve a Siklósi várról. No meg a strandja, nagyon megfogott. Itt is étkezhetsz finomat, ehetsz fagyit, ízleteset.



Kezdjük a várral, amiről túl sokat nem is kell beszélnem, hiszen eléggé közismert.
Szépen felújítva, a bástyákon és a rózsakertben kellemes a séta, számtalan terem nyitva, igaz a berendezésükkel - egy-két kivételtől eltekintve - nem tudtak mit kezdeni. Ezeken túl a fele zárva, remélem azokra is lesz ötletük. A "börtönrészleg", a pince minden esetre megfogta a gyermekeket.





Most a strand.

Csepergős idő lévén választottuk ezt a fürdési lehetőséget, mert a képek tanúsága szerint elegendő fedett hely van. Így is volt. Számtalan belső medence közül választhatsz, a csúszda is itt van.

Az úszómedence elég nagy, bár kis gyerekeket is beengedtek, ami veszélyes, főleg a gyerekre nézve. Az úszómesterek nem álltak a helyzet magaslatán.
A külső felnőtt medence nem túl nagy, csúcsforgalomban akár zsúfolt is lehet.
Az apróknak és a nagyobb gyerekeknek készült medencék viszont elég nagyok, ugrálhatnak bennük a csemeték.
Ami végül is megfogott, az a gyönyörű pázsit, a rengeteg napozóágy, kettőhöz tartozik egy napernyő, és a háttérben a vár képe. Biztosan állíthatom, mindig találsz magadnak pihenőhelyet.
Az étkezési lehetőség nem túl sok, de arra figyeltek, mindenki megtalálhassa a számára kedves étket.
Vannak sztenderd annivalók (pl. rántotthús), van lángos, hal, pizza, és mediterrán grillbár. Ja, meg fagyi és jégkrém.
Igen nagy, ingyenes parkolóval rendelkezik.

Ha már étkezés, akkor a városban ajánlom a Két Sirály Éttermet. Csak ismételni tudom a Hellasnál leírtakat.
Fagyiban a Hanna cukrászda a nyerő, nyugodtan kipróbálhatod.

Parkolni a Hollós Patika mellett tudsz, innen minden gyorsan elérhető, még a vár is. Ugyanis ott elég kevés hely áll az autósok rendelkezésére.

Szóval ezért került Harkány után a kérdőjel, és ezért kerülhet Siklóshoz a felkiáltójel.

Összefoglava a javaslatom: Hotel Korona a szállás, onnan minden könnyen, gyorsan elérhető, még akár Pécs is (jó fél óra). Próbáld ki, tapasztald meg, meglátod, jól fogod érezni magad!


1 megjegyzés: