2024. szeptember 6., péntek

Bordűr Wellness Hotel Superior & Szőnyegmúzeum - Békésszentandrás

 A békésszentandrási - röviden - Bordűr Hotel egyszerüen lenyűgöző!

A valamikori Békésszentandrási Szőnyegszövő Háziipari és Népi Iparművészeti Szövetkezet (HISZ) épületének felújításával, új részek hozzáadásával alakították ki a közel egy éve átadott szállodát. Mindezt úgy, hogy a régmúlt értékeit meszemenően megőrizték, sőt a belső terek díszítéséhez a szőnyegszövésre utaló mintákat használtak. Ezek a motívumok az előtérben, a szobákban is megjelennek. 





Sőt egy múzeumot is befogadott a szálloda, ahol a szőnyegkészítés rejtelmeivel ismerkedhetsz meg., többnyire interaktív módon.




Apropó, a "bordűr" a francia "bordure", szegély szóbol ered. A bordűr védi a ruha szélét és egyben díszíti is azt.

Minden tiszteletem és csodálatom az ötlet megálmodójának, tervezőjének, kivitelezőjének, most az üzemeltetőjének és úgy összességében ennek létrejöttét segítő, támogató embereknek, szervezeteknek. Fantasztikus, remélem maradandó alkotást hoztak létre.

Íme egy Google Utcakép a felújítás előtti állapotról, 2021 májusából.



Szarvas felől a 44-es útról a Szarvasi-Holt-Körösön átívelő első hídra felhajtva máris meglátod a szállodát, ami nem csak önmagában szép, hanem a környezete is lenyűgöző.


A tágas parkolóban biztosan találsz helyet az autódnak, ahonnan rövid sétával eléred a hotelt, azaz a recepciót. Már a fogadásnál érzékelhető a személyzet profizmusa, kedvessége, szívélyessége, szolgálat készsége, ami a teljes ott tartózkodásom során végig kisért. Tudom, mindezért fizet az ember fia, de sajnos ez nem általános, meg úgy egyébként is jól esett a kiemelt figyelem, amivel felém, a vendéghez fordultak.



Kezdve azzal, hogy a miután elmondták a tudnivalókat, ismertették a lehetőségeket, felkisértek az emeleti szobámhoz, ami az új szárnyban található.

A lakrész megfelelő méretű, a fürdőszoba impozáns, az erkély pedig az egyik kültéri medencére, illetve a  Körösre néz. A látvány lenyűgöző.


A földszinti szobák terasza pedig a medencénél van, így onnan csak kilépve máris csobbanhatsz a vízben.



Most pedig pár szó a wellness részlegről, a medencékről.

A három medencéből egy a - már említett - Körös partján található, melegvizű, nagyon kellemes. Egy másik a wellness részlegben, zárt helyen, ahonnan közvetlenül kijuthatsz a harmadikba, amit a régi és új szárny fog közre. Mindegyikben élményelemek a test kellő ellazítása érdekében.



A vízparti medencénél a panorámás szanuát éppen rendezték be, talán egy hónapon belül beüzemelik, a wellnes részleg alagsorában egy finn szauna üzemelt, a gőzkabin és a Float SPA  épp zárva volt.


Amivel még kellemesen eltöltheted az időt, az a hajókázás, annak is többféle módja.

Utazhatsz elektromos sétahajóval, vagy vezetheted az elektromos csónakot, kenuzhatsz, kipróbálhatod a SUP-ot.
Ha szárazföldön mozognál inkább, akkor bérelhetsz kerékpárt, szóval a mozgáslehetőség adott.

Részemről az elektromos csónakot választottam, mégpedig egyórás útra. Vezetni végtelenül egyszerű, a motor halkan duruzsol, a csónak szépen siklik a vizen, így nézelődhetsz nyugodtan út közben.  A Ladányi-csatorna zsilipkapujánál van a forduló ( a holtág nem is nagyon megy tovább),  a hoteltől oda-vissza pont egy órát tesz ki, így még az idő múlására sem kell figyelni.





Esti kivilágítással újabb arcát ismered meg a szállodának.




Kellemes látványt nyújtanak így a medencék is.

Úgy vélem, akár több napot is kényelmesen eltölthetsz a hotelben, de akár pár perces autókázással el is ugorhatsz Szarvasra, ahol az épített örökség gyöngyszemeivel ismerkedhetsz meg, vagy megnézel egy előadást a Vízi Színházban.





Szarvasról még itt olvashatsz, egy korábbi blogbejegyzésemben.


Amennyiben szereted a sört, akkor hihetetlen választékkal vár a Szent András Sörfőzde, azaz a sörözője, a szállásodtól kétszáz méternyi gyalogútra. 

Nincs más hátra, mint kellemes időtöltést kívánni Békésszentandráson a Bordűr Hotelben.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése