Translate

Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 3., vasárnap

Visegrád - Királyi palota

Visegrádon - gondolom - igen sokan átutaznak, talán még a fellegvárat is megnézik, a bobpályát is felkeresik, de a palotát már nem annyira, mivel egy kissé kiesik, nem szembeötlő helyen van. Az utak mentén sem ártana figyelmfelkeltőbb információ, de aki akarja, azért megtalálja.Régen, igen régen jártam errefelé, azóta óriási változás történt itt. Nagyon szépen megépítették magát a palotát, néhány terem berendezése is kiváló.
A korhű berendezési tárgyak, ruhák picit betekintést nyújtanak az akkori világba, életbe.Bár igénybe lehet venni audi guide-ot, biztosan jó, de mi nem tettük, így csak szemlélődtünk.


Igen szegényes a helyszínen található információ, információs anyag. Egy kis teremben azért megnézheted azt a videót, ami a múzeum hivatalos weboldalán is megtalálható.
Egyébként ha csak sétálgatsz, kívül-belül végigjárod az épületeket, már az is nagy élmény.
Különösen tetszett a kertek kialakítása.
A fűszernövényekkel benépesített rózsakert, a szőllőlugas, a gyümölcsös kert igen jóra sikeredett, szemet gyönyörködtető látvány mindegyik.A szökőkutak mind mutatósak, megfelelő környezetben láthatók, kiemelve a kiváló restaurálással a szépségüket.

Szintén kiváló minőségben állítottak helyre ablakokat, boltíveket. Néhány helyen a romok fölé magasodnak az eredeti ablakot utánzó ívek, ezzel is a termek hatalmasságát szimbolizálva.


Szóval keresd fel történelmünk pár száz éves gyöngyszemét, de kérj feltétlenül audi guide-ot!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése