Translate

Keresés ebben a blogban

2018. október 8., hétfő

Szigetszentmiklósi úszóláp

Európa második legnagyobb úszólápját találjuk Szigetszentmiklóson, a Ráckevei-Duna ágán.
A Rév sor és a Horgász utca találkozásánál egy rövid, névtelen úton a Duna felé haladva találunk egy aprócska tisztást, ami a gépkocsik parkolására szolgál. Jó idő esetén igyekezned kell, mert különben kereshetsz szabad helyet a környékbeli, egyébként elég szűk utcácskákban.

Ha leparkoltál, onnan már az élvezet következik. A parkoló mellett van egy elkerített játszótér a kisebbeknek, vele szemben pár felnőtteknek szóló erősítő alkalmatosság kipróbálására van lehetőség.
Persze a gyerekek kacsát is etethetnek indulás
előtt, vagy megmászhatják a ferde törzsű fűzfákat.

Egy megjegyzés előre kívánkozik, mégpedig a
z ösvény kialakításával kapcsolatban. Mivel több helyen, kisebb-nagyobb híd van, némelyik elég magas, így babakocsival neki se indulj, vagy ha nem bírod a lépcsőket, akkor is jól fontold meg.

Ahogy rátértél a nádassal övezett útra, számtalan csodálnivalóval találkozhatsz. Ősz lévén a madárvilág nem mutatta meg magát a néhány kacsától eltekintve, a rorarok száma is gyér volt, de önmagában a növényzet, a táj, a kilátás is lenyűgöző.


Közben pár táblát elolvasva megismerkedhetsz a sajátos élővilággal.
Ami még érdekes lehet, az a lábdobogás hatására rezgő talaj. Fura és érdekes érzés.






A fent említett parkolóban egy lángosos szolgáltatja az energiát, de az ösvény végén, a tekintélyes hídon áthaladva egy kellemes kávézóban pihenheted ki a túrát, frissülhetsz fel a további felfedezés előtt.

Kellemes felfedező túrát kívánok minden érdeklődőnek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése