Translate

Keresés ebben a blogban

2022. augusztus 13., szombat

Kehida Termál Hotel - Kehidakustány

 Előzetesen: szuper hely!



Részletesebben: az egyik legjobb fürdővel rendelkező szálláshely. Maga a hotel is kellemes, különösen a strandra néző, erkélyes szobákkal.


Persze, ennek vannak némi hátrányai, úgy mint a reggeli takarítással járó zajok a fürdőben, a székek huzogatása a járólapokon, a medencéken átívelő beszélgetések, plusz a jó akkusztikával rendelkező U alaku épülettömbnek a hangokat kellően felerősítő hatása miatt, de ez legyen a legnagyobb gond. Úgy 8 órakor kezdődik a nyüzsgés, hogy a 9-es nyitásra a fürdő rendben legyen, ekkor már úgyis fel kell kelni a reggelihez. Bár ez tízig tart, de a biztos választék miatt célszerű a kilenc órát megcélozni. A reggeli egyébként a megszokott svédasztalos választékot nyújtja.

Cserében viszont szemlélheted a fecskeraj repkedését a reggeli és esti órákban.


Szerencsére itt biztosítják nekik az életteret, vannak is számosan.


Ha már kaja, akkor a vacsora dicséretet érdemel. Minden finom, vannak különlegességek, sőt a gyerekeknek szánt ételeknél is érdemes szétnézni. A sütemények sem szokásosak, mindenki találhat kedvére valót. Néha a pótlás akadozik, de ugyan hová rohannál, kibírod azt a pár percet.

Most a strandról. Vannak kinti és benti medencék, a kimondottan úszásra szolgálón túl mindegyik kellemes hőfokú, sőt még két gyógyvizes is van, ami azért jóval melegebb a többinél. 
Hely akad bőven, még nyugágyhoz is juthatsz szinte bármikor, nem kell hajnalban törölközővel lefoglalnod. Igaz, vélhetőleg elvennék, mert a reggeli rendrakás része a nyugágyak megigazítása, takarítása.

                    



A piciknek szolgáló pancsolót (ami elég nagy) minden este leengedik, reggel a takarítás után feltöltik, de a többi medencében is rendszeres a porszívózás, a tisztítás, le a kalappal előttük.

Sajnos az óriási kinti csúzda nem üzemel, pedig impozáns így is.
Meg egy kis - vélhetőleg valaha - gyógyvizes medence áll üresen, talán ezt is rendbe rakják.


Van még egy érdekesség a strandon, a volt állomásépület, amit kívülről már szépen felújítottak, belülről még elég rosszul néz ki. Viszont ha bekéredszkedsz a tárolónak és öltözőnek használt épületbe, akkor egy lenyűgöző fa csigalépcsőt csodálhatsz meg, igen jó állapotban. Remélem rövidesen méltó hasznosítására is sor kerül!







Érdemes egy kellemes sétát tenned a faluban, vannak néznivalók, akár az udvarban felejtett, már szétesőben lévő mutatós kocsi, érdekes kerámia házszámok, régi harangláb, kereszt. Szép, rendezett látványt nyújt a település. 













Pár perces autókázással felkereshetsz egy kilátó tornyot is, ami Teréz Anyáról kapta a nevét. Az út vége igen meredek, murvás, tekintélyes vízmosásokkal, de azért óvatosan vezetve teljesíthető. A táj nem különleges, de azért abból a magasságból igen jól mutat.




A közelben jó pár felfedezésre váró hely van. Amit felkerestünk: Keszthelyen a Festetics-kastély, Tapolcán a Malom-tó, Sümegen a Vár és a Püspöki Palota és a kevésbé ismert Csillagvár Balatonszentgyörgy mellett.

Szívesen ajánlom mindenkinek, akár "csak" egy felhőtlen kikapcsolódásra is!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése