Translate

Keresés ebben a blogban

2019. január 13., vasárnap

Chinesische Garten Stuttgart - Qingyin


Bár nem Magyarország, bár nincs központi helyen, bár meg kell küzdened azért, hogy feljuss a kertbe, de megéri. Legalább is jó, ha tudsz róla. Ez a Chinesische Garten Stuttgart.


Télen, hóesés után volt lehetőségem felkeresni, de ez volt talán a legjobb alkalom az ismerkedésre, szerelem első látásra lett belőle.

Egy nemzetközi kertkiállítás része volt valaha, de annyira megkedvelték, hogy a város a mostani helyen építtette újra. Jelenleg a Verschönerungsverein Stuttgart kezelésében van, a látogatáskor "becsületkassza" révén járulhatsz hozzá a kert fenntartásához.




Gondolom más évszakban is legalább ilyen szép minden a kertben, most a fehér hó csodálatos kontúrt adott mindennek, egy mesekertet varázsolt a látogatók szeme elé.



Ahogy beléptél a kapun, mindjárt megszáll a végtelen nyugalom. Csend, béke, harmónia, szépség, ilyen szavak jutnak az eszedbe, és egyszerüen nem tudsz elszakadni ettől a szinte tenyérnyi helytől. Ha másért nem is, de ezért vissza kell térni Stuttgartba. Nézd meg, egyet fogsz érteni velem, ebben biztos vagyok! Azaz bízom benne. Vagyis remélem.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése