Translate

Keresés ebben a blogban

2018. december 20., csütörtök

Jódos-Sós Gyógyfürdő - Pesterzsébet


Kezdhetném egy ilyen volt - ilyen lett képpel, egyelőre ilyen most - ilyen lesz fotókkal szolgálhatok.



Ez persze a "külcsin", a "belbecs" ennél sokkal biztatóbb.



A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő - szerintem - igen jól megközelíthető akár autóval, akár tömegközlekedéssel, egyelőre a parkolás okozhat némi gondot, de bíztatnak egy száz férőhelyes parkolóval, remélem így is lesz.


Hogy hogyan is hívják a fürdőt? Nos rerre két változatot is találtam a kerítésen, az egyik szerint Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő (rekonstrukciója és bővítése), a másik szerint Pesterzsébeti Sós-Jódos Fürdő (energetikai fejlesztése). Keresve a neten van még pár változat, kombináció, de nem is ez a lényeg, ezek ellenére megtalálható.




Próbaüzem lévén most eltekintenék a picire sikeredett öltözőtől, az öltöző szekrények nem igazán biztonságos zárásától, nyitásától, remélem ezek majd a további fejlesztés során megoldódnak.

A jelenleg kész egység nagyon szépre sikeredett, a medencék változatossága is megfelelő, csupán itt is a kapacitással van gond. Az "oktogon" gyógymedence 10 fős, a 40-fokos gyógymedence 6 fős, a sós-jódosban pedig egyszerre 2 fő ülhetne, négynél sohasem volt itt kevesebb. A Lesz még zsúfoltság rendesen, ha felfedezik ezt a helyet.


Igaz, van két szauna, egy infra és egy finn, a hozzájuk tartozó jéggel és "hidegzuhannyal", ami egy dézsából szakad a nyakadba.
A wellness medencében pedig két valódi vízibicikli áll rendelkezésedre.





A bővítés folytatásával még számos új medence keletkezik, viszonylag tágas kültérrel, ha kész lesz, méltó helyet foglalhat el Budapest gyógyfürdői között.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése