Translate

Keresés ebben a blogban

2022. február 4., péntek

Auguszt Cukrászda - Fény utca

 Ez itt a reklám helye!




Az Auguszt Cukrászda azon kevesek egyike, ahol kellemes környezetben minőségi cukrászati termékeket vásárolhatsz, vagy az emeleti kávéházban fogyaszthatsz.













Nem csak a minőség kiemelkedő, hanem a megjelenés is, nem is beszélve az ízekről. Jó párat megkóstoltam, fenséges volt mindegyik. 
A tészta - ahol kell - lágy, ropogós, omlós, a töltelék kellemes, bőséges, az ízek a régmúltat idézik fel, semmi műanyag.






A választék széles, mindenki megtalálhatja a kedvére valót.







Amit kiemelnék, az a Seherezádé körtéje. Mivel a receptje nem ismerős számomra, így a tapasztalatom alapján írom le, milyen is. A körtét - vélhetőleg - cukros szirupban megfőzik, diót töltenek bele, majd bevonják tésztával, megsütik. A külsejét karamellizált cukor borítja, hozzá még jár gránátalmás vaníliasodó. Többszöri fogyasztás után állíthatom, egy különlegesség, egyedi.



Természetesen a karácsonyi ünnepekre készülődvén a választék is ehhez igazodik. Ilyenkor az emeleti kávézóban tekintheted át a teljes repertoárt. Itt kiemelném a bejglit, amit négyféle töltelékkel vehetsz meg, egyikben sem fogsz csalódni.













A kertet nyáron nyitják meg, késő őszig látogatható, még akkor is nagyon kellemes hely. Persze kell hozzá a Seherezádé körtéje is!





Szerencsére a Fény utcán kívül már több helyen is megtalálod őket, mégpedig a Sasadi úton az Auguszt Pavilont, a Kossuth Lajos utcában az Auguszt Belvárost és a Múzeumkertben a Geraldine-Auguszt Múzeumkertet.

Részemről még a Pavilont kerestem fel, az is kellemes hely.








Keresd fel valamelyiket, tapasztald meg személyesen, ez többet ér, mint ezer szó. 

Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése