Translate

Keresés ebben a blogban

2022. december 20., kedd

Szentgotthárd

Magyarország legnyugatibb városa Szentgotthárd az Őrség kapujában, közelebbről a  Vendvidéken, az Őrségi Nemzeti Park szomszédságában található.

A város megismerésének, a környék felfedezésének ideális kiinduló pontja a Gotthard Therme Hotel & Conference szálloda. Ráadásul közvetlen kapcsolat van a termálfürdővel, ami a kirándulásban megfáradt test felüdülésére is szolgálhat.

A város látványosságai nézelődve, meg-megállva úgy egy órás sétával körbejárhatók. Persze jó pár helyre be lehet kukkantani, ez növeli az itt eltölthető időt.






A barokk templom, a monostor, a várkert csodálatos egységet alkot, kellemes hely az idő eltöltésére, kikapcsolódásra, sétára.

  




A Széll Kálmán tér, a Kossuth Lajos utca épületei a régmúltat idézik, szépen karbantartottak, sokuknál tájékoztató tábla segítségével megismerheted a történetüket.




Felkeresésre érdemesek a környék szórványtelepülései (hideg és eső lévén ezt csak részben és autóból szemlélődve tudtuk megtenni), valamint nagy élmény lehet a Pityerszeri Sknazen Szalafőn, de téli nyitvatartás szerint már zárva volt......

Most pár szó a szállodáról.
Egy csodálatos sarokszobát kaptunk, hatalmas nappali-hálóval, erkéllyel, egy óriási fürdőszobával, benne zuhanyozó és fürdőkád, kétoldalt francia erkélyes ablak, külön wc.



A berendezés elegáns, mint ahogy a szálloda többi helyisége is.

Az étterem elég nagy még teltháznál is, az étkek finomak, gusztusosak, ízletesek, a választék hatalmas.




Mint már írtam, a fürdőkomplexumba folyósón mehetsz át, ahol számtalan medence, két jakuzzi vár 
 különböző hőfokú termálvízzel.



A hatalmas kupola alatt található az élménymedence rengeteg virággal díszítve.


A gyerekeknek külön részleg van csúzdákkal. Található még itt úszómedece is egy külön részen. Szóval panaszra nem lehet okod.

Érdemes felkeresned e gyönyörű várost, megismerkedned a környékkel, még a viszonylag nagy távolság ellenére is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése