Translate

Keresés ebben a blogban

2023. január 4., szerda

Parádfürdő - Erzsébet Park Hotel

 Parádfürdőn túl sok látnivaló nincs, Parád felől érkezve elsőként a Cifra Istálló és Kocsimúzeum látható, majd a Parádfürdői Kórház és a - magántulajdonban lévő, sajnos most nem látogatható - Károlyi kastély, valamint az Erzsébet Park Hotel, amiért is tulajdonképpen ez az írás keletkezett.

Parádfürdőn jelenleg ne keress fürdőt, mert nincs. A vasas-timsós és szénsavas fürdőt az állami kórházban használhatták valaha, talán még most is... Még érdekes és ritka lehetőség a mofetta, a szén-dioxidos gázfürdő felkeresése.

El is érkeztünk az Erzsébet Park Hotelhez, ahol többek között a mofettával is megismerkedhetsz.




A hotel régi, úgynevezett Erzsébet-szárnya a Károlyiaknak épült 1893-ban. Az új, a Zsuzsanna-szárny 2008-ban készült el. Az így már L alaku épületek között egy szabadtéri medence található, ami nyáron üzemel csak érthetően. Parád felől érkezve autóval a régi épület előtt tudsz lekanyarodni a parkolóhelyekhez, Recsk felől érkezve pedig az épület után.

A recepció a szálloda parkolójából érhető el az Erzsébet-szárnyban. Itt található a stílusos étterem, a reggelik és a vacsorák helye. Ebben a szárnyban is van wellness részleg úszómedencével, egy kisebb, melegebb vizű ülőmedencével, jakuzzival, infra- és gőzkabinnal.


Mivel az egész komplexum egy hegyoldalon helyezkedik el, így a főút felöl is megközelítheted a recepciót, ekkor a földszinten vagy, egy szinttel lejjebb megy a parkolóhoz vezető út, majd két szinttel lejjebb a Zsuzsanna-szárny főbejárata érhető el. Innen egy folyósón, majd liften tudsz feljutni egy fedett átjáróhoz, amin keresztül közelíted meg az éttermet, vagy a már említett wellness részleget, azaz a földszintet.




Mi a Zsuzsanna-szárnyban kaptunk szobát. Ez nem volt túl nagy, de alváshoz, pihenéshez elégséges. Elegendő tárolóhely és elég nagy fürdőszoba teszi kényelmessé az ottartózkodásodat. A szobában a hőmérséklet szabályozható, így télen sem fázhatsz.

A főbejáratnál van a kávézó, ahol mindenféle innivalót kaphatsz, koktélból is elég szép a választék.

Az itteni wellnesst a lift mellett találod egy nagyobbacska, kellemes hőfokú élménymedencével, egy melegebb hatfős jakuzzival, finn szaunával, aroma- és sókabinnal.



Szilveszteri időszak lévén a mofetta, a masszázs nem üzemelt, így erről nincs tapasztalatom.

A változatos, szilvesztert megelőző programokon túl (vezetett túra, bűvész, borkóstoló, előszilveszteri buli) volt egy kiemelkedő, majdnem egésznapos esemény, a disznóvágás. Pontosítok, nem disznóvágás, mert a hotel teraszára már félbevágott disznók kerültek, itt a darabolás, abálás, hurka és kolbász töltelék készítés, majd a töltés szórakoztatta a vendégeket. 




Közben pedig korlátlanul ihattál pálinkát, forralt bort, teát ki-ki ízlése szerint, nassolhattál a pogácsákból, kóstolhattál a már megperzselt disznófülből, megízlelhetted az abált májat, lépet, nyelvet. Persze a töltelék ízesítéséhez is adhattál jó tanácsot, amit a böllér vagy megfogadott, vagy nem, szerintem nem. Jól tette, minden nagyon finomra sikeredett. Estére kisült a zsír is, így friss tepertő zárta a napot.


Másnap a reggelinél már ott volt a választékban a sült kolbász és hurka is. Az esti ünnepi vacsoránál meg további disznóságokat ajánlottak.

A szilveszteri mulatsághoz a legnagyobb konferencia termet díszítették fel, nagyon mutatósan. Este nyolctól tízig a felajánlott italféleségekből korlátlanul fogyaszthattál ingyen, volt a választékban minden, mi szem szájnak ingere, azaz inkább a szájnak.

A vacsora svédasztalos volt, széles kínálattal, mind nagyon ízletes, az előételtől a desszertig, ami utóbbi egy meglepetéstorta volt. Majd élőzene kiséretében tánc kifulladásig. 

Ezt az éjféli koccintás szakította csak meg. Ez előtt tombola, éjfélkor koccintás és a himnusz eléneklése közösen, majd egy mutatós tűzijáték a kertben.

Mit tehetsz akkor még Parádfürdőn a pihenésen, lazításon túl?

Persze megnézheted a kocsimúzeumot, egyszer mindenféleképpen megéri, nem beszélve a lovarda csodálatos épületéről.
Körbejárhatok a valaha szebb időket megélő kórházat, nagyot sétálhatsz a kertben, megnézheted a gyönyörű - jelenleg nem üzemelő - Freskó éttermet, bekukucskálva az ajtón még a freskókra is rátekinthetsz.






Összefoglalna az Erzsébet Park Hotel kiváló hely a pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra, szilveszterkor mindenféleképpen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése