Translate

Keresés ebben a blogban

2022. május 30., hétfő

Hotel Orchidea Lipót

 A Hotel Orchidea Lipót a csend, a nyugalom, a béke szigete.


Bár a település a Lipóti Pékségről ismert elsősorban, de érdemes felkeresned a picinyke községben ezt a szállást, ha felhőtlen kikapcsolódásra vágysz. No meg a teljes ellátással nem csak a lélek, hanem a test is megkaphat mindent, amire szüksége van, sőt még azon felül is.



Kezdem a környezetével.

A szállodát egy "vizesárok" veszi körül, benne vízililiom, a partját sövény, sás és sokfajta szép, gondozott növény teszi hangulatossá. 

Tágas parkoló áll rendelkezésre, ahonnan könnyen megközelíthető a hotel parkja, a recepció.




Két elkülönült park (köztük játszótér) gondoskodik a felhőtlen pihenésről, napágyakkal, náddal fedett napernyőkkel. 



Az egyik szélén, egy kis tavacska közepén áll egy fedett grillterasz, körülötte szintén csodaszép liliomokkal. Az épületkompexumot körülölelő vizesárok innen kapja az utánpótlást. 






A szobák kellően tágasak, van elegendő hely mindennek. Gyümölccsel, desszerttel és egy kis nasival fogadnak.

A zuhanyozós fürdőszoba minden igényt kielégít. Különösen kellemes a parkra néző, erkéllyel rendelkező szálláshely. Amennyiben éppen esküvőt tartanak a szabadban, kivülállóként, a rendezvényt nem zavarva te is részese lehetsz a szép eseménynek. Nekünk is szerencsénk volt, a szertartást akár vehetjük extra szolgáltatásnak is.



Amikor esküvői ünnepség van az étteremben, az sem gond, az étkezést kultúráltan megoldják a bárban, ott is van elegendő hely a vacsorára.




Most pár szó a wellness részlegről.

Folyósón, a báron keresztül közelíthető meg a beltéri medence (ez a melegebb termálvizes egység), mellete finn- és infraszaunák, az emeleten fitnessz terem, pihenő szoba, szolárium, és itt van a masszázs is.


A kültéri medence a parkra néz, vize ennek is kellemes, fürdőzés közben élvezheted a napsütést, de kevésbé kedvező időjárás esetén sem fogsz fázni.




Maradt még az étkezés, ami reggeltől estig szinte folyamatosan tart, éppen annyi időt hagyva kettő között, hogy a gyomrod magához térhessen.


Minden nagyon finom, ízletes, találhatsz fogadra valót.

Természetesen a péksütemények a Lipóti Pékség frissen sült termékei. A délutáni sütemények fenségesek, találkozhatsz különlegességekkel is, mint mondjuk a fokhagymás pogácsa.
Meghatározott üdítők, borok, sörök egész nap a rendelkezésedre állnak, a mennyiségnek csupán az önkorlátozás szab határt. A limonádé is kellemes üdítő, egész nap ihatod felfrissülésképpen.
Ja, és a kávé Julius Meinl, nagyon finom, ebből is ihatsz bármikor a kávégépekből.



Két ingyenes programot ajánlanak. A pékséget is felkeresheted, illetve egyórás lovaskocsikázással bemutatják a környéket. Ezekre érdemes időben jelentkezni.

A Lipóti Pékség látogatóközpontjában egy rövidke filmben bemutatják a céget és a már számtalan újabb kávézót, amit országszerte megnyitottak.
Bepillanthatsz az éppen akkor folyó munkákba egy üvegablakon keresztül. Mi éppen a cipók, kenyerek formázását láthattuk, különleges élmény. Persze kostolót is kapsz a frissensültekből, mennyei ízek.




Amit még érdemes felkeresned, az a Lébényben található Szent Jakab-templom, ami egyben a magyarországi Szent Jakab zarándokút  egyik állomása.






Nagyjából 20 perces az autóút változó minőségű aszfalton, de közben kellemes, árnyas útszakaszon is haladsz.



A templom lenyűgöző, vetekszik a Jáki templommal, csak sajnos nem kap akkora figyelmet, mint kellene.




A látogatóközpontban a belépőjegyet megvéve részesülsz egy érdekes idegenvezetésben, ahol nem csupán a templommal, hanem a zarándokokkal kapcsolatos történetekkel is megismerkedhetsz.

Érdemes ráfordítani a pihenőnapodból ezt az egy órát, nagy élményben lesz részed.





Jó szívvel ajánlom az Orchidea Hotelt, nem fogod megbánni, ha pár napot eltöltessz itt, a nyugalom szigetén.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése