Translate

Keresés ebben a blogban

2020. október 29., csütörtök

Bella Zoo




Hivatalos nevén a Bella Állatpark Siófokon -  nem túl messze a központtól - felejthetetlen élményt nyújt az állatok kedvelőinek. 

Különösen a gyermekeknek lehet kedves, hiszen testközelbe kerülhetnek számtalan hazai és egzotikus állattal, meg is simogathatják őket, már ha engedik. 

Mert az alpaka könnyen leköphet, ha közel kerülsz a fejéhez. Igaz, hátulról, vagy oldalról becserkészve, még inkább zoo csemegével elvéve a figyelmét esélyed van megtapasztalni, milyen pihe-puha a szőrzete. 


Másik nagy élmény a látogatók között bóklászó kétpupu teve, már ha nincs éppen munkában, mert egy csemete tevegel a hátán. Ő nagyon szelíd, sőt élvezi is, ha fotózzák, szívesen pózol hozzá. Csak ne hallja meg a zoo csemege papírzacskójának csörgését, mert akkor bizony üldözőbe vesz, míg ki nem szórod elé.




Nem is tudom felsorolni, mennyi féle állattal találkozhatsz, csak a fentieken túli különlegességek: stucc, emu, láma, ormányos medve, szurikáta, kenguru.


Persze egy szamár, kecske, póniló, juh, netán egy cica simogatása is kellemes időtöltés.





Számtalan tyúk, szebbnél szebb kakas sétálgat a mezőn, de a fekete hattyú és a páva is érdekes, vagy az éppen népes családot terelgető törpe tyúkanyó.



Etethetsz aranyhalat is a tóban erre kialakított helyen, persze spéci kajával, amit ott vehetsz meg. Százával köröznek az etető környékén, várva az újabb látogatót.



Szóval rajta, irány Siófok, ahol még az állatpark meglátogatás után is eltölthetsz pár kellemes órát.